fbpx

33 x meer van systemisch

Onderstroommanagement is geïnspireerd op systemisch werken, het is een introductie. Er valt nog veel meer te zeggen over systemen, verbindingen en interactie. Hier zijn onze gezamenlijke favoriete boeken, podcasts, video’s, opleidingen en collega’s:

5 boeken om verder te lezen

Systemisch wijzer

alle basisconcepten helder uitgelegd

vleugels voor verandering

een klassieker van een van de pioniers

Rake Vragen

vragen over de onderstroom

Systemisch adviseren

een goed overzicht voor consultants en adviseurs

Slimmer met het systeem

Abstracte kennis simpel uitgelegd

4 podcasts die je moet horen

6 video’s die je gezien wilt hebben

Jan ter Bogt over bovenstroom en onderstroom.

Leanne Steeghs over de positie van de leider.

Siets Bakker over analytisch en systemisch.

Over eigenaarschap met Martine Vergeer.

Goede uitleg (in het Engels) over wat een systeem is.

Onderstroommanagement voor ondernemers in zwaar weer.

8 collega’s aanbevolen door Jan en Siets

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

systemisch trainer

“Leanne heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemisch leiderschap. En dat betekent dat ze zorgt dat echt álle aspecten van leider zijn en mens zijn, aan bod komen in haar werk.” 

Anne Jan de Witte

Anne Jan de Witte

organisatie- en teamcoach

“Anne Jan is grappig, slim en charmant. Hij is een van die mensen die makkelijk verbinding maakt met een ieder in de organisatie en ondertussen stuurt hij bijna ongemerkt op de onderstroom” 

Annelies Meijers

Annelies Meijers

teamcoach

“Annelies zou het vak van teamcoaching uitgevonden hebben als het niet bestond. Met grote deskundigheid, creativiteit én trefzekerheid versterkt ze het verbindend weefsel in teams.” 

Demian Burgenik

Demian Burgenik

trainer en coach

“Demian heeft als kind al onderzocht hoe de onderstroom in elkaar zat. Letterlijk en figuurlijk. Mazzel voor ons dat hij van Patagonië in Nederland is komen wonen en zijn kennis meebracht.” 

Ria Allewijn

Ria Allewijn

organisatieadviseur

“Ria denkt en leeft in systemen. Schijnbaar moeiteloos schakelt zij tussen het kleine en het hele grote. Haar adviezen zijn verpakt in de vorm van vragen.” 

Fiona Cook

Fiona Cook

individueel coach

Fiona is scherp, grappig, intelligent en zoals ze zelf zegt ‘een beetje bekakt en Rotterdams tegelijk’. Een no-nonsense coach dus die niet bang is voor de moeilijke thema’s” 

Mark Reijnders

Mark Reijnders

organisatieadviseru

“Mark noemt zijn werk ‘spelen’. Met zijn jongensachtige charme verleidt hij je mee te doen. Ondertussen doet hij messcherpe interventies die gevoed zijn door diepgaande kennis.” 

Ursula Schouten

Ursula Schouten

interimmanagement

“Ursula heeft een extra zintuig voor wat een organisatie aan leiderschap nodig heeft. Zakelijk en doelgericht zet ze dit in voor haar klanten en de interim managers die zij plaatst.” 

4 x het beste van onze eigen trainingen

Leiders van nu

Leiders van nu

meer info en aanmelden

Deze hands-on training is bedoeld voor leiders in de maakindustrie die zich willen ontwikkelen in systemisch werken en aan de slag willen met de onderstroom, met als toetje de vijf gouden vragen.

Basistraining Rake Vragen

Basistraining Rake Vragen

meer info en aanmelden

Een training van een dag. Leer de vragen te stellen die de verbindingen op de onderstroom reorganiseren. Succes gegarandeerd.

praktisch systemisch werken

praktisch systemisch werken

meer info en aanmelden

Een werk-vakantie van twee dagen, inclusief overnachting onder begeleiding van Siets. Je leert de symptomen uit de onderstroom in je dagelijks werk te herkennen en hoe je die kunt aanpakken zodat je er veel minder last van hebt. Met de STAP subsidie is deze training helemaal gratis.

Masterclass onderstroommanagement

Masterclass onderstroommanagement

meer info en aanmelden

Een masterclass van een dag. We snorkelen en parelduiken in de onderstroom en krijgen inzicht in de werking en de logica ervan. Hoe kun je de onderstroom per direct als hefboom inzetten?

6 trainingen van onze collega’s

systemisch leiderschap

Een degelijke opleiding voor leiders die door hebben dat traditionele managementmethodes te kort schieten in de uitdagingen van deze tijd.

aanvulling op de toolbox

In het boek is een uitgebreide toolbox opgenomen. Als je deze nog verder wilt uitbreiden bekijk dan dit aanbod.

van snorkelen naar diepzeeduiken

Waar onderstroom management praktisch en toegepast van aard is, kun je bij dit instituut opleidingen volgen die volledig de diepte in gaan.

systemische interventies

Ook voor niet-leiders: maak je systemisch bewustzijn ‘wakker’ en krijg houvast voor systemische interventies.

systemisch bewustzijn

In deze opleiding wordt de hoogte van de lat bepaald. Systemisch werk en vele andere bronnen maken dit een van de rijkste opleidingen die er zijn.

opstellingen met familie en bedrijven

De basis van systemisch werken ligt in opstellingen. Als je daar meer over wilt leren ben je bij dit instituut aan het juiste adres.