fbpx

Jan ter Bogt

Jan ter Bogt is in staat organisaties te begeleiden in transities door op een eigen en unieke wijze het potentieel van de onderstroom te benutten en te verbinden aan de bovenstroom. Om deze kennis concreet en praktisch toegankelijk te maken schreef hij samen met Siets Bakker onderstroommanagement.

over jan

Jan ter Bogt (1963) maakt gebruik van de kennis opgedaan binnen het bedrijfsleven als a.i. operationeel directeur, transitiebegeleider, trainer in leiderschap en spreker.

Een nieuw tijdperk gaat in voor het bedrijfsleven door Quick Response Manufacturing (QRM), verbeteren van processen, Lean Manufacturing en organisatie ontwikkeling (specialismen van Jan) te verbinden met de onderstroom. Jan is in staat bedrijven in de (maak)industrie te helpen met vraagstukken, door te kijken en gebruik te maken van de dynamieken uit de onderstroom en deze te verbinden met de bovenstroom. Hij “voelt” de organisatie door niet alleen te kijken naar het individu of het team maar naar het hele bedrijf/systeem. Hiermee maakt hij de verbinding en interactie met het systeem van de organisatie (de mensen). Jan geeft masterclasses in onderstroommanagement, begeleidt transitie trajecten in bedrijven en is trainer in leiderschap. De maakindustrie is een bedrijfstak waarin systemisch werk nog onbekend is. Met onderstroommanagement wordt een nieuw domein geopend voor bedrijven.

make it happen

Het beschikken over zowel de bovenstroom- als onderstroom kennis maakt het meesterschap van Jan compleet. De vorm van kennisoverdracht is praktisch, concreet en direct toepasbaar. “Make it happen”.

[

Organisatieadviseur

Jan begeleidde als organisatie adviseur in de laatste ruim 15 jaar tientallen bedrijven in verbeter- en transitietrajecten. Altijd vanuit de samenhang boven- en onderstroom. Steeds vanuit de insteek om complexe vraagstukken eenvoudig, simpel en concreet te maken.

[

Trainer in leiderschap-onderstroommanagement

Vele directie-, middenkaderteams en voormannen-vrouwen zijn door Jan getraind in leiderschap en onderstroommanagement. Altijd aansluitend op de ontwikkelingsfase van het bedrijf en in de juiste taal.

[

Spreker

Als spreker neemt Jan je mee naar de wereld van de onderstroom. We gaan direct snorkelen en parelduiken. De vele concrete voorbeelden zijn een feest van herkenning. Je vertrekt vol inspiratie en met concrete handvaten.

wat anderen zeggen

Je voelt aan alles dat Jan in zijn volle kracht staat. Tijdens zijn trainingen voelt hij exact aan waar de behoeftes van het management team liggen. Hij weet intuïtief helder aan te geven wat het team op dat moment nodig heeft in haar ontwikkeling en speelt hier dan ook direct op in.

– Job Deken

Jan zijn focus is zowel op de boven- als onderstroom. Hij kijkt niet alleen naar het individu of het team maar juist vanuit het hele bedrijf-systeem en dat maakt het juist zo krachtig.

– Rob Hoppenbrouwers

Met Jan kan ik lezen, schrijven en mijn intuïtie ontwikkelen. Hij heeft me de afgelopen 15 jaar geholpen met de ontwikkeling van onze leiders en bedrijven door gebalanceerd aandacht te schenken aan de zowel de “harde” als humane kant van organiseren.

– Maarten Homminga

Ik ben me er nooit écht bewust van geweest hoe sterk de invloed van onderstroom ten aanzien van de bovenstroom is. Concretiseren wat symptomen en problemen zijn en hoe oplossingsgericht je vervolgens te werk kunt gaan. Prachtig hoe Jan zijn kennis heeft overgedragen aan ons managementteam!

– Adriana Tomassen

Jan blijft me inspireren zodat ik mijzelf steeds verder kan blijven ontwikkelen.

– Ab de Groot

Het unieke aan Jan is dat hij niet alleen de proceskant beheerst, maar juist veel aandacht heeft voor de menskant bij verandertrajecten. Door zijn toepassing van systemisch werk is hij in staat om tot de kern van blokkades te komen waardoor het bedrijf als geheel haar ongewenste patronen kan doorbreken naar een duurzame transitie.

– Peter Joosten