fbpx

Siets Bakker

Siets Bakker ziet als systemisch organisatieadviseur vooral kansen om de verbindingen opnieuw te structureren. Voor de praktische vertaling schreef ze eerder ‘Systemisch wijzer’ (samen met Leanne Steeghs) en ‘Rake Vragen’.

over Siets

Siets Bakker (1973) noemt zichzelf ‘organisatie-nerd’. Zij is als systemisch organisatieadviseur ongelofelijk creatief in manieren om de verbindingen opnieuw vorm te geven. “Het is áltijd mogelijk om hardnekkige patronen te doorbreken”, zegt ze. “Het is eigenlijk niet zo moeilijk, je moet alleen weten waar je moet zijn en dapper genoeg zijn om alles te durven zien.”

De afgelopen jaren is zij zich meer en meer gaan richten op de praktische vertaling van de soms wat abstracte begrippen in systemisch werken. In eerste instantie via haar eerste boek, dat ze samen met Leanne Steeghs schreef: ‘Systemisch wijzer’. Later ontwikkelde ze een manier van vragen stellen waarmee je gemakkelijk in de onderstroom komt: ‘Rake Vragen’. Van ‘Rake Vragen’ is behalve een boek ook een kaartenset en app verkrijgbaar; ook zijn er vertalingen in het Engels, Spaans en Deens. Ze is een veelgevraagd spreker, begeleidt directies en managementteams, en traint professionals in ‘Rake Vragen’ en onderstroommanagement, zowel in Nederland als daarbuiten. En ze is altijd aan het ondernemen.

Siets spreekt over Rake Vragen, systemisch werken en onderstroommanagement op congressen en in leiderschapstrajecten. Zelf past ze deze kennis toe wanneer ze bijvoorbeeld heidagen begeleidt of organisaties coacht en in haar workshops en opleidingen, draagt ze deze kennis over.

meesterSCHAP

De veelzijdigheid van Siets toont haar meersterschap. De vorm waarin ze haar kennis en inzichten deelt is ondergeschikt aan het gewoon kunnen doen.

[

Organisatieadviseur

Siets begeleidde als organisatieadviseur tientallen directies bij reorganisaties. Vanaf het moment van besluit tot en met het oplossen van problemen, soms nog járen na het besluit. Tegenwoordig is ze vooral procesbegeleider bij bepalende momenten en de heidagen van directies, MT’s en programmateams.

[

Spreker

Siets is een veel gevraagd spreker, zowel nationaal als internationaal. Ze introduceert je in de wereld van de onderstroom. Het is altijd praktisch, het is altijd hanteerbaar en het is altijd relevant.

[

Trainer

Duizenden profesionals in alle denkbare secotren zijn door Siets getraind in onderstroommanagement, Rake Vragen en systemisch werken. Siets houdt het graag kort en overzichtelijk. Daarom begint ze altijd bij de praktijk van de degenen die haar training volgen.

wat anderen zeggen

In korte punten komt Siets to- the-point en deelt veel waardevolle informatie. Vooral het stuk over bovenstroom en onderstroom vond ik heel leerzaam.

– Gabriella Kats

De kwartjes blijven vallen. Dingen die eerst moeilijk waren lossen bijna zichzelf op.

– Hans de Boer

Het samenwerken met Siets was een feestje. Ze leidt met zachte, doch stevige hand. Ze zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en brengt diepgang. Maar het mooiste vind ik nog hoe zij altijd ongelofelijk zichzelf is. Dat inspireert mij.

– Denise Koomen

Siets brengt me steeds terug aan de essentie. Het zorgt ervoor dat ik de kennis die in me zit kan gebruiken.

– Gerard van Veen

Siets is een zeer kundige trainer. Onze groep is niet makkelijk, we hebben al veel trainers met de staart tussen de benen zien afdruipen. Maar Siets wist echt precies de juiste snaar te raken. Hier hebben we veel aan.

– Astrid Schaafsma

Wij zaten echt niet te wachten op weer een online sessie. Maar met Siets ging het moeiteloos. Wat een lekkere boost was dat.

– Daniëlle van der Plas

andere publicaties

klik op de afbeelding voor meer informatie

systemisch wijzer

kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken

Rake Vragen

vastgelopen verbindingen losmaken door de vragen die je stelt

kaartenset

de toolbox Rake Vragen maakt het je makkelijk om vragen te kiezen

app

altijd de beste vragen beschikbaar in de app

volg de blogs van Siets

Iedere twee weken een mail van Siets met een blog, video of podcast over hoe zij systemisch werken praktisch toepast in haar bedrijf, in haar werk en in haar persoonlijke leven.

het is natuurlijk gratis en je kunt je elk moment zonder gedoe afmelden